HANDBOEK VOOR BIJENFANS

BOEK

Waar zouden we zijn zonder de bij? Bijen spelen een sleutelrol in de biodiversiteit. Ze brengen kleur, geur en smaak in ons leven. Niet alleen de honingbij, maar ook honderden soorten wilde bijen. We hebben alle reden om dit beestje te koesteren.

Daarom werk ik samen met Studio Terlouw, schrijver Gerard Sonnemans en natuurillustrator Jasper de Ruiter aan dit mooie project om kinderen (maar ook volwassenen) te laten zien hoe bijzonder de bij is en ze ook bijenfan te maken. Bijenfans die vanuit bewondering en kennis de toekomst van de bij veilig willen stellen.

Als hoofdonderdeel van het project maakten we het Handboek voor bijenfans. Ruim drie jaar hebben we samen dit bijzondere boek ontwikkeld. Hoe kunnen we het verhaal op de beste manier vertellen, op welke manier kunnen de illustraties, grafisch ontwerp en tekst in elkaar overvloeien? Hoe zorgen we ervoor dat het boek aantrekkelijk is voor jong en oud?

Je kunt het boek hier kopen. Daarnaast werken we aan de website www.bijenfans.nl en bouwen we op onze social media een bijenfans community op: Facebook en Instagram.