Handboek voor bijenfans

Waar zouden we zijn zonder de bij? Bijen spelen een sleutelrol in de biodiversiteit. Ze brengen kleur, geur en smaak in ons leven. Niet alleen de honingbij, maar ook honderden soorten wilde bijen. We hebben alle reden om dit beestje te koesteren.

Daarom heb ik samen met schrijver Gerard Sonnemans, illustrator Jasper de Ruiter en Studio Terlouw aan dit mooie project gewerkt. We laten kinderen (van 7 tot 100 jaar) zien hoe bijzonder en belangrijk de bij is. Bijenfans die vanuit bewondering en kennis de toekomst van de bij veilig willen stellen. 

Als hoofdonderdeel van het project hebben we het Handboek voor bijenfans uitgebracht. Het boek is in volledige co-creatie ontwikkeld. Hoe kunnen we mensen het beste motiveren om zich in te zetten voor de bij? Op welke manier kunnen de illustraties, grafisch ontwerp en tekst elkaar versterken? 

Heb je interesse in het boek? Het is te koop voor €24,95. Stuur een mailtje naar info@lisastrijbosch.nl.
Meer informatie? www.bijenfans.nl
Onderdeel worden van de Bijenfans community? Volg Bijenfans op Facebook en Instagram.

''Een zeer inspirerend boek, dat mij een nog bredere kijk gegeven in het leven van de bij en hommel. Eigenlijk zou dit boek bij iedere natuurliefhebber in de kast moeten staan."

Puur tafelen.nl

"Ik vind het het leukste boek ooit!"

Lucy (10 jaar)

''Waar houden de bijen zich op in de zomer en hoe gaat dat in de winter? Waar zijn ze overdag en waar verblijven ze ‘s nachts? Op deze vragen en nog heel veel meer andere vragen krijg je in deze uitgave een heel duidelijk antwoord. De mooie illustraties helpen daarbij en laten niets aan het toeval over. Voor mij een 10+ voor dit meer dan 170 bladzijde tellende boek en een compliment voor het pleidooi van deze dikwijls bedreigde diersoort.''

Ineke tipt
Libris.nl