Handboek voor bijenfans

Waar zouden we zijn zonder de bij? Bijen spelen een sleutelrol in de biodiversiteit. Ze brengen kleur, geur en smaak in ons leven. Niet alleen de honingbij, maar ook honderden soorten wilde bijen. We hebben alle reden om dit beestje te koesteren.

Daarom werk ik samen met Studio Terlouw, Gerard Sonnemans Jasper de Ruiter aan dit mooie project om kinderen (maar ook hun ouders) te laten zien hoe bijzonder en belangrijk de bij is. Bijenfans die vanuit bewondering en kennis de toekomst van de bij veilig willen stellen. 

Als hoofdonderdeel van het project maakten we het Handboek voor bijenfans. We hebben het boek in co-creatie ontwikkeld. Hoe kunnen we het verhaal op de beste manier vertellen, op welke manier kunnen de illustraties, grafisch ontwerp en tekst in elkaar overvloeien? Hoe zorgen we ervoor dat het boek aantrekkelijk is voor jong en oud?

Heb je intresse in het boek? Stuur dan een mail naar info@lisastrijbosch.nl. Daarnaast werken we aan de website www.bijenfans.nl en bouwen we op onze social media aan een community: Facebook en Instagram.