Handboek voor bijenfans

Waar zouden we zijn zonder de bij? Bijen spelen een sleutelrol in de biodiversiteit. Ze brengen kleur, geur en smaak in ons leven. Niet alleen de honingbij, maar ook honderden soorten wilde bijen. We hebben alle reden om dit beestje te koesteren.

Daarom werk ik samen met Studio Terlouw, Gerard Sonnemans Jasper de Ruiter aan dit mooie project om kinderen (maar ook hun ouders) te laten zien hoe bijzonder en belangrijk de bij is. Bijenfans die vanuit bewondering en kennis de toekomst van de bij veilig willen stellen. 

Als hoofdonderdeel van het project hebben we het Handboek voor bijenfans uitgebracht. Het boek is vanaf de eerste letters in volledige co-creatie ontwikkeld. Hoe kunnen we mensen het beste motiveren om zich in te zetten voor de bij? Op welke manier kunnen de illustraties, grafisch ontwerp en tekst elkaar versterken? 

Heb je interesse in het boek? Stuur dan een mail naar info@lisastrijbosch.nl
Meer informatie? www.bijenfans.nl 
Onderdeel worden van de Bijenfans community? Volg Bijenfans op Facebook en Instagram.

''Ik vond het een zeer inspirerend boek en heeft mij een nog bredere kijk gegeven in het leven van de bij en hommel. Eigenlijk zou dit boek bij iedereen die een beetje hart voor de natuur heeft in de kast moeten staan."

Puur tafelen.nl

''Waar houden de bijen zich op in de zomer en hoe gaat dat in de winter? Waar zijn ze overdag en waar verblijven ze ‘s nachts? Op deze vragen en nog heel veel meer andere vragen krijg je in deze uitgave een heel duidelijk antwoord. De mooie illustraties helpen daarbij en laten niets aan het toeval over. Voor mij een 10+ voor dit meer dan 170 bladzijde tellende boek en een compliment voor het pleidooi van deze dikwijls bedreigde diersoort.''

Ineke tipt
Libris.nl