Handboek voor Vlinderfans

Het Handboek voor Vlinderfans is geschreven door Gerard Sonnemans, voorzien van prachtige illustraties door  natuurillustrator Jasper de Ruiter. De vormgeving en achtergrond-aquarellen heb ik mogen bijdragen aan dit boek. Het boek is ontwikkeld in samenwerking met De Vlinderstichting.

Dit rijk geïllustreerde boek neemt je mee in de wonderlijke wereld van de vlinders. Er wordt uitgebreid verteld hoe een vlinder-ei stap voor stap in een prachtige vlinder verandert. Maar wist je ook dat een nachtpauwoog-mannetje geen neus heeft en toch op vier kilometer afstand kan ruiken waar een vrouwtje op hem wacht? Of dat een sint-jansvlinder een nachtvlinder is, maar overdag vliegt? En wat dacht je van het gentiaanblauwtje? Deze vlinder kan alleen overleven dankzij de klokjesgentiaan (plant) en een behulpzame kolonie mieren, die voor de rups zorgen.

Deze en nog vele andere fascinerende weetjes, naast mooie verhalen over de belangrijkste vlinderfamilies, maken dit boek zo bijzonder. Het telt 216 pagina’s! 

Heb je interesse in het boek? Stuur mij een mail: info@lisastrijbosch.nl. Het is te koop voor 29,95.
Meer informatie? www.vlinderfans.nl