DE VERLOREN WAARDE

AFSTUDEERSCRIPTIE ~ DESIGN ~ EXPERIMENT

Tijdens het schrijven van mijn afstudeerscriptie heb ik onderzocht op welke manier een mens een hechtere relatie op kan bouwen met een product, dit in reactie op de gigantische wegwerpcultuur die ik om mij heen zie. Welke factoren bepalen dat een mens een product als waardevol beschouwd en wat maakt dat mensen producten weggooien? 

Onderwerpen die ik bespreek in mijn scriptie zijn onder andere het integreren van ambachtelijke technieken in moderne technologie, de natuur een rol laten spelen binnen een ontwerp, het toelaten van imperfecties en het inzichtelijk maken van het proces.

Voor de vormgeving van mijn scriptie heb ik mijn eigen inkten ontwikkeld. Mede om te kunnen ontsnappen aan standaard cartridges waarmee altijd hetzelfde resultaat kan worden bereikt. De scriptie heb ik geprint met geelwortel, koffie, rode kool en rode biet. Ik ben begonnen met geelwortel en toen deze niet meer verder wilde printen heb ik over de laatste half geprinte pagina heen geprint met een nieuwe kleur. Hiermee maak ik het print proces inzichtelijk en combineer ik ambachtelijke en moderne technieken.